Rreth nesh

Regjistri i Anijeve të Ishujve Cook regjistron jahte private dhe tregtare dhe është modeluar në sistemin britanik, me përfitimin e juridiksionit të nominuar për qëllime hipoteke etj.

Regjistri i Anijeve të Ishujve Cook është në dispozicion për jahte private dhe tregtare nga 20 metra në madhësi të pakufizuar, regjistri operon ndryshe nga të tjerët, në atë që një kompani ose një përfaqësues në ishull nuk është i detyrueshëm, ky funksion po kryhet me anëtarësimin e një klubi jahtesh plotësisht (Skuadroni i Jahteve të Ishujve Kuk). Gjithashtu, nuk është e detyrueshme që jahte të jenë në klasë me një shoqëri klasifikimi, me kusht që ato të ndërtohen dhe mirëmbahen mirë.

Avantazhet e regjistrimit të anijes tuaj në Ishujt Cook

  • Jahtet private të Ishujve Cook lejohen të qëndrojnë në ujërat e BE-së deri në 18 muaj nën skemën e importit të përkohshëm (TI), atëherë ata duhet të dalin për të paktën një ditë, atëherë ata mund të kthehen.
  • Anijet mund të regjistrohen për një, tre ose pesë vjet.
  • Për jahte kënaqësie nën 24 metra, nuk kërkohet studim i veçantë, pronari kompleton vetë studimin e sigurisë dhe listën e pajisjeve.
  • Regjistrimi i përkohshëm zgjat 3 muaj dhe është shumë i shpejtë, zakonisht tre ditë. Gjithçka bëhet me postë elektronike.
  • Asnjë kompani nuk kërkohet në Ishujt Cook, ju thjesht bashkoheni në klubin e jahteve CIYS (100% në pronësi të regjistrit) dhe që ju lejon të regjistroheni sa më shumë anije. Bashkimi në klubin e jahteve është dy kthesë në formularin e aplikimit dhe anëtarësimi zgjat në të njëjtën kohë me regjistrimin.
  • Mund të jetë pronë e një individi, disa njerëz ose një kompani e regjistruar kudo.
  • Jahtet Tregtare të Regjistruara në Ishujt Kuk nuk kanë nevojë të lënë ujërat e BE-së me kusht që të regjistrohen me një agjent charter dhe të veprojnë brenda rregullave lokale.

Kostoja për të regjistruar një jaht nën 24 metra
Kostoja: 3,300 USD e cila përfshin tarifat e Ishujve Cook. Tarifat përfshijnë një licencë të radios, shenjën e thirrjes ndërkombëtare dhe numrin e vendndodhjes, të gjitha këto zgjasin në të njëjtën kohë me regjistrimin. Ne japim këshilla dhe mbështetje falas gjatë gjithë periudhës së regjistrimit.

Kostoja për të regjistruar një jaht mbi 24 metra
Për jahte mbi 24 metra, tarifa do të ishte 4,800 dollarë që përfshin tarifat e Ishujve Cook. Kërkohet një studim i thjeshtë, të cilin pronarët mund ta marrin në vend, ose ne mund të citojmë nëse është e nevojshme.

Për jahte komerciale:
Jahtet Tregtare të Regjistruara në Ishujt Kuk nuk kanë nevojë të lënë ujërat e BE-së me kusht që të regjistrohen me një agjent charter dhe të veprojnë brenda rregullave lokale. Paketa e njëjtë dhe avantazhet si jahtet e kënaqësisë, përveç jahteve do të duhet të përputhen me Kodin e Sigurisë për Ishujt Cook dhe të inspektohen nga vetë ne ose nga një anketues lokal i caktuar.


Të gjitha Metodat e Pagesave Ndërkombëtare të Pranuara